Gömöri borász(né)

Metszésre várva

Javában metszeni készültünk már ez időben, mi meg még mindig itthon. Most éppenséggel a nivára várunk. Hétfőre ígérték, egyenlőre nincs kicserélve az elromlott alkatrész 🙁

3éve még niva sem volt. Úgy jártunk fel gyalog, nap, mint nap. Aztán meg mikor meg is vettük, olyan sár lett, hogy megintcsak használhatatlan volt – túl sima kereken volt, elcsúszott, nem bírt felkaparni -, s megint gyalogoltunk 🙂 De akkor mégcsak 2en voltunk, Liluval 3-an. Őt is hányszor vittük magunkkal, a nagy sár közepette is, aztán kézbe cipeltük cseppségemet! 🙂 A váltóruha alap felszerelésnek számított – mire felértük csatakra izzadtunk – öltözhettünk. S fel se értünk, jöhetett az első szieszta 🙂 a reggeli kávé kiülve a bódé elé, figyelve a tájat! Istenem, de szép emlékek!

Azóta ilyen téren kényelmesebbek lettünk, úgy látszik. Ha nincs autó, nem megyünk ki… :/ Igaz, van még egy-két elintézni való itthon is. Szaladgálni sincs sok értelme. Így, még készül a niva, Laci letud minden rá váró feladatot a hétre, s ha meglesz az autó, lemehetünk egyből 2-3napra, jó hosszú hétvégére.

Fantasztikus idő van most kint! Ezt kell kihasználni! Ilyenkor nagyon kellemes kint dolgozni! Szép tiszta ég felettünk, látótávolság több tizen km, ellátni egész Bélapátfalváig, másik irányba meg a Fátráig! Gyönyörű látkép, friss, tiszta levegő, ébredező természet, metszésre váró szőlőtőkék…A Nap melegítő sugarai cirógatják arcunk, kezünk. Ilyenkor nem fázunk, inkább nem győzünk vetkőzni! Mertha a faluban 10fok, akkor odafennt akár 15fok is! Érzetre majdnem nyár! Eltudom képzelni, hogy perzselhet most ott fennt!

Na, majd remélhetőleg holnap! Vagy holnapután. Mindenesetre még a héten! Áldás! Köszönet!

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük